Leef je Ambitie

Het werkelijke verlangen, de essentie

In Leef je Ambitie beginnen we met een ontspannings- en focusoefening, waardoor de linker en rechter hersenhelft samen gaan werken. Vervolgens laten we de overbelaste rationele linkerkant met rust. We nodigen iemand uit om zich een film voor te stellen die veel indruk heeft gemaakt. Daarmee brengen we de cliënt binnen een kwartier bij haar diepste zijn. En dan gebeurt er iets magisch: ze kan moeiteloos haar werkelijke verlangen benoemen, want ze ziet dat als een film voor zich.

Al na deze eerste oefening riep een cliënte uit: “Hier gaat het mij om, ik wil onderzoek doen en studeren!”. Het begin van het studiejaar had ze net gemist, maar ze was zo gedreven, dat ze meteen een baan vond om vast te sparen voor haar studie.

Het opmerkelijke is dat de training me in eerste instantie op het spoor bracht om mijn passie als muzikant volledig te ontplooien. Dat gaf mij zoveel innerlijke ruimte dat ik mijn baan als jurist opeens weer boeiend begon te vinden. De training heeft me dus weer ruimte gegeven op meerdere fronten in mijn leven.

Authenticiteit

Met de natuur als spiegel helpen we de cliënt verantwoordelijkheid te nemen voor haar eigen authenticiteit. Na de oefening kan ze moeiteloos vertellen waarin ze nog iets te doen heeft en neemt daar verantwoordelijkheid voor.

In dit thema vouwt de cliënt een bloem om haar essentie uit te beelden. In deze bloem verwerkt ze de uitwerking van elk thema. Daarmee krijgt ze iets tastbaars waar ze haar ontwikkeling en streven in kan zien. Aan de manier waarop iemand de bloem maakt, kunnen we onder meer opmaken hoe creatief of precies ze is.

Betekenis

We bepalen samen hoe de cliënt van betekenis kan zijn met wat ze goed kan of gaat ontwikkelen. Daarvoor maken we een koerskompas. We vragen door naar onderliggende waarden en hoe de cliënt dat dan in praktijk wil brengen: wat is je unieke talent en wat zet je daar nu al van in? Wat geef je aan je omgeving als je gebruik maakt van je talent en je waarden?

Meesterschap

Vervolgens wordt het meesterschap onderzocht: doen waar de cliënt goed in is. Om de kwaliteiten die naar voren komen te ordenen gebruiken we het maken van een mindmap. Passie en focus komen hier samen. Een mindmap is een creatieve, associatieve oefening om te ordenen en daarbij de linker en de rechter hersenhelft te activeren. Het motto is: als je meester wordt over één ding, word je meester over alles. Het maakt dus niet uit waar je begint, de rest ontwikkelt ook mee.

Verankering

Voor de verankering bepaalt de cliënt de voorwaarden om dit pad te blijven volgen en ontvangt handvatten om op koers te blijven.

Er is geen weg naar het doel, de weg ís het doel. Het resultaat is het gevolg van de stappen die iemand maakt. Het gaat erom de juiste stappen te maken en op koers te blijven en het resultaat zal zich ontvouwen.

Ik ben zeer enthousiast over de persoonlijke benadering van Roy. Hij hanteert geen uurtje factuurtjebeleid. Hij neemt tijd, aandacht en zorg voor je. Zijn geduld wordt toch regelmatig op de proef gesteld, maar hij blijft kiezen voor een begripvolle, liefdevolle benadering. Hoewel hij ook niet schuwt om af en toe flink op de rem te drukken of het gaspedaal in te drukken. Zijn aanpak is niet standaard. Daarom vertrouw ik hem volledig. Ook zijn discretie heb ik nooit in twijfel getrokken. Dus ik zou “Winkel in Ambitie” zeker aanbevelen bij een ieder die uitdagingen heeft op zowel persoonlijk als zakelijk vlak.

Vera Winkel is zeer betrokken, denkt mee met een situatie en draagt de juiste oplossingen aan. De situaties zijn verschillend, en elke keer weet zij de juiste tools te geven, een opdracht, een goed en verhelderend gesprek, en vooral veel overleg heeft ze mij geboden. Ik ben erg blij met haar hulp en inzet !

Wil jij ontdekken wat jouw waarom is?
Wat het koerskompas van jouw leven is? 

Meld je dan aan voor deze module. Financiering vanuit het UWV of de werkgever is mogelijk via een re-integratietraject.

Intake re-integratietraject
Indien bekend