Maak werk van je Talent

 

De module Maak werk van je Talent is het vervolg op Leef je Ambitie. We gebruiken hiervoor de methodiek van de Cirkelmatch.

Ik ken

Kennis, ervaring en interesse gaat niet alleen over de opleiding, maar ook over hobby’s en de maatschappelijke rol als bijvoorbeeld bestuurslid. In een cv spreekt dat aan, want het gaat echt over iemand zelf. Het kan het ijs breken, het laat zien hoe de kandidaat als mens is en dat kan doorslaggevend zijn in de keuze van werkgever.

Ik ben

De persoonlijke stijl gaat verder in op wie de cliënt als mens is. De voorgaande modules leveren daar veel input voor. De vragen en oefeningen gaan uit van de praktijk met gebruik van de STAR-methode: Situatie, Taak, Actie, Resultaat. We gaan uit van situaties die de cliënt goed heeft uitgevoerd in haar leven en werk en waar zij trots op is: bestuurlijke ervaring, hobby of werk. Dat formuleert zij weer in haar eigen woorden. Want als er later naar gevraagd wordt, kan zij dat benoemen met genoeg voorbeelden. Deze methode helpt om kort en krachtig het verhaal te vertellen waarin de eigen bijdrage duidelijk wordt.

Ik kan

Door middel van de STAR oefeningen worden ook de vaardigheden geïnventariseerd. Als een bedrijf hiernaar vraagt, kan de cliënt niet alleen de vaardigheden verwoorden, maar heeft er ook concrete voorbeelden bij. Het resultaat van de oefening is een top-5 van wie zij is en wat zij kan. Met deze bouwstenen kan de cliënt moeiteloos een cv en een pitch maken voor netwerkgesprekken en sollicitaties.

De-/motiverende factoren

Op basis van bovenstaande bepaalt de cliënt waar zij verder mee wil; waar haar hart ligt. Vervolgens klapt zij de Cirkelmatch over deze spil om: in welke functiegebieden kan zij werken met haar kennis en ervaring? In welke bedrijfscultuur voelt zij zich prettig op basis van haar persoonlijke stijl? En welke taken horen bij haar vaardigheden?

Vervolgens bepalen we welke informatie de cliënt nodig heeft en hoe zij die gaat verzamelen. Afhankelijk van het opleidingsniveau ondersteunen we verder met een arbeidsmarktanalyse en een netwerkplan.

Voorbereiden op de sollicitatie

De cliënt kan nog behoefte hebben aan een aanvulling in de vorm van een voorbereiding op de sollicitatie. We bieden de volgende modules aan:

  1. Een cv met een perfecte tagline en profiel.
  2. Een vacatureanalyse en sollicitatiebrief of motivatiebrief in 8 stappen.
  3. Een pitch, korte presentatie van zichzelf ofwel de 30-seconden-cv.
  4. Een checklist voor de voorbereiding van het sollicitatiegesprek.
  5. Een optimaal LinkedInprofiel met summary.
  6. Als iemand een eigen zaak wil opzetten: een voorbereiding voor het ondernemingsplan, exclusief de financiële positie.

Door de begeleiding van Winkel in Ambitie ben ik veel wijzer geworden. Ik weet nu hoe ik de situatie moet aanpakken en er mee kan omgaan. Ook weet ik nu waarom ik nee moet leren zeggen en kreeg ik veel hulp bij het opmaken van mijn cv.

Wil je ook werk maken van jouw Talent?

 

Meld je dan aan voor deze module. Financiering vanuit het UWV of de werkgever is mogelijk via een re-integratietraject.

 

Intake re-integratietraject
Indien bekend