UWV Werkfit traject

Voor het UWV Werkfit traject werken we aan 3 kerncompetenties:.

  1. Verbeteren van de persoonlijke effectiviteit,
  2. Versterken werknemersvaardigheden en
  3. Arbeidsmarktpositie in beeld brengen.

1. Verbeteren van de persoonlijke effectiviteit

Voor de kerncompetentie ‘Verbeteren van de persoonlijke effectiviteit’ zetten wij het instrument Leef je Ambitie of Ambitie Inzicht in. Welke we inzetten, welke thema’s we daarin behandelen en hoe lang we erbij stil blijven staan is altijd maatwerk.

In Leef je Ambitie ontdekken we wat de cliënt wil en wat daarvoor nodig is. Wij leren haar* naar binnen te kijken. Hoe zit het bij haar? Waar loopt zij tegenaan? Met die kennis kan zij ook weer naar buiten kijken en dat exploreren.

Het resultaat is dat de cliënt uiteindelijk weet wat zij wil, wat zij nog te overwinnen heeft, wat zij goed kan en wat haar toegevoegde waarde is.

Eigen woorden geven kracht en overtuiging

 

Het vinden van eigen woorden door cliënt om inzichten naar buiten te brengen vinden we erg belangrijk. Dit stimuleren we met verschillende oefeningen. Bijvoorbeeld de oefening om het gevonden verlangen, de ware drijfveer gedurende een week elke dag hardop uit te spreken. Alleen al op basis van deze oefening heeft een cliënt een passende baan gevonden. Anderen zeggen: “Dat ik het uitspreek, opschrijf en op een keukenkastje plak, brengt onmiddellijk een gedragsverandering teweeg.”

2. Versterken werknemersvaardigheden

Werknemersvaardigheden versterkt de cliënt in vrijwilligerswerk, stage of andere vormen van werkervaring. Dit zoekt ze op eigen regie op basis van de vorige fase. En heel belangrijk: we bespreken haar werkervaringen om te toetsen of het gedrag voldoende verankerd is. Soms vallen mensen namelijk weer terug in hun valkuil.

Gedrag dat we eerder hebben besproken bij persoonlijke effectiviteit kan de cliënt in deze fase herkennen en benoemen. Ze heeft bijvoorbeeld altijd in de zorg gewerkt en wil constant pleasen. Als ze dit tijdens haar stage bij zichzelf herkent, bespreken we hoe ze het heeft aangepakt. De volgende keer komt ze er zelf achter en weet ze hoe ze het anders kan doen. Dan heeft ze ineens energie over!

3. Arbeidsmarktpositie in beeld brengen

Bij het in beeld brengen van de arbeidsmarktpositie zetten we met de cliënt de concrete koers naar werk uit. Wanneer cliënt haar arbeidsmarktpositie in beeld brengt, heeft zij al heel wat talenten ontdekt en ervaren en is het niet meer abstract wat zij gaat doen. Ons instrument hiervoor heet Maak werk van je Talent .

We beginnen met de Cirkelmatch.  We inventariseren met verschillende opdrachten en oefeningen:

  1. in welke branches zij haar talenten kan inzetten,
  2. bij welke bedrijfscultuur zij past en
  3. welke taken als onderdelen van een baan zij kan uitvoeren.

Authentieke kracht

De cliënt wordt natuurlijk begeleid, maar zij moet zelf de opdrachten uitwerken. De output is een top-5 aan vaardigheden, een overzicht van de branches waarin zij zou kunnen werken en een overzicht van taken.

We gebruiken weer de eigen woorden van de cliënt en voorbeelden uit de praktijk van de cliënt zelf, bijvoorbeeld uit het vrijwilligerswerk, een persoonlijke interesse of maatschappelijke activiteit. Eigen ervaringen zijn altijd waar. Zo kan iemand vanuit haar eigen talent formuleren wat voor haar een mooie baan kan zijn. Dat geeft een authentieke kracht; zij heeft zelf de regie. Met deze methodiek kunnen mensen moeiteloos hun cv en hun pitch maken.

Praktijk

We gaan dit ook oefenen in de praktijk, dus de cliënt zoekt zelf een vacature of gaat een netwerkgesprek aan. We hebben al heel veel mensen begeleid die in die eerste sollicitatie al worden aangenomen, want ze solliciteren op de juiste vacatures. Ze schieten niet met hagel, maar als een boogschutter; ze zijn goed voorbereid, trekken de pijl eerst naar zichzelf en richten doelbewust. We zien dat onze cliënten worden uitgenodigd voor een gesprek, en dat geeft zelfvertrouwen.

UWV Werkfit programma’s

We geven het UWV Werkfit maken programma als individuele begeleiding, maar we kunnen het hele programma ook in company geven.

Informeer vooral naar de mogelijkheden bij Vera Winkel (vera@winkelinambitie.nl) of bel direct met 070 – 2177030.

Kennismaking & Interesse

Heb je interesse om een re-integratietraject te volgen via Winkel in Ambitie? Fijn! Vul alsjeblieft onderstaande gegevens in, dan nemen we binnen 24 uur contact met je op (op werkdagen) voor het maken van een afspraak.

Intake re-integratietraject
Indien bekend