Cliënte Sheila beschrijft haar ervaring!

Wie kan je beter vertellen hoe de coaches van Winkel in Ambitie werken dan onze cliënten zelf? In dit blog vertelt cliënte Sheila Verhoeven-de Lange haar ervaringen en wat het volgen van het traject Leef je Ambitie haar heeft opgeleverd.

Waardevol inzicht in jezelf

Vorig jaar juli leerde ik Vera kennen tijdens een kennismakingsgesprek voor een coachingtraject. Eerder dat jaar had de bedrijfsarts van UWV geconstateerd dat ik deels arbeidsongeschikt was vanwege mijn bipolaire stoornis. Een bittere pil, maar tegelijkertijd ook erkenning van iets waar ik al lang mee aan het worstelen was. Het gesprek met Vera was heel open en ze stelde de juiste vragen. Haar aanpak met een focus op persoonlijke ontwikkeling sprak mij direct aan.

De ‘klik’

Ik denk nog vaak terug aan dat gesprek en hoe bijzonder het is dat je in een uur tijd veel van jezelf op tafel legt en dat een ander, die je niet kent en die verder niks van je weet, zo’n open houding heeft en je uitnodigt je verhaal te doen. Goed luisteren is een kunst, maar uit een persoonlijk verhaal de kern weten te halen en de vinger op de zere plek weten te leggen vind ik uitzonderlijk knap. Daarbij ook nog de juiste vragen weten te stellen, maakt dat ik de juiste ‘match’ heb gevonden in een coach!

Met aandacht luisteren

Tijdens onze eerste sessie laat Vera me met een ontspannings- en focusoefening landen, zodat energie wordt vrijgemaakt. Het voelt als een korte meditatie en ik merk dat ik rustig word door de ademhalingsoefeningen en het aandachtig luisteren. Dit blijft een belangrijk element gedurende de coaching en zorgt ervoor dat ik blijf luisteren naar mijn innerlijke stem.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

De kracht van Vera is dat ze goed luistert en veel spiegelt. Deze techniek houdt je letterlijk een spiegel voor en vraagt ‘waar komt dit vandaan?’ en ‘van wie is dit gevoel?’ en bovenal ‘waarom vind ik dit belangrijk?’. Hierdoor heb ik ontdekt hoe mijn gedachten en gevoelens mij voeden en soms ook veroordelen. En dat je deze kunt herformuleren, zodat ze een kans of uitdaging worden in plaats van een belemmering zijn.

Denken vanuit je hart

De oefening met de glazen bol heeft me geleerd om out-of-the-box te denken. Je blikt als het ware vooruit op de toekomst en schrijft op wat je hebt bereikt, wat er is veranderd, wat je dan voelt en hoe je over jezelf denkt. Voor mij was dit een eyeopener, omdat ik eindelijk durfde toe te geven wat er in mijn hart zit. Minder denken en redeneren vanuit mijn hoofd, maar meer vanuit mijn buikgevoel. Waar ik vroeger altijd bezig was met analyseren en beredeneren, heb ik nu de kans om dit om te gooien en vrijer te denken. Meer vanuit mijn hart!

Luister naar het fluisteren in jezelf

Het programma Leef je Ambitie heeft me geleerd opmerkzaam te zijn en zelfbewust. Ik ben rustiger geworden, zit beter in mijn energie en heb meer zelfvertrouwen. Door een scala aan opdrachten (motto, cirkel match, sprookjes, schrijven, spreken, moodboard) ben ik erachter gekomen waar mijn talent ligt, wat ik daarmee wil doen en – heel belangrijk – onder welke omstandigheden. Zolang ik maar naar mijn innerlijke stem luister, durf ik te vertrouwen dat het goed komt. En volg ik mijn eigen pad!

Sheila Verhoeven-de Lange

Over Winkel in Ambitie

De methodiek van Winkel in Ambitie is uniek, omdat we alle leerstijlen toepassen, en de verschillende zintuigen aanspreken. We gebruiken afwisselende werkvormen, bijvoorbeeld een-op-een-gesprekken, film en muziek, wandelcoaching, mindmappen en visualisatie-oefeningen.

Onze aanpak activeert beide hersenhelften. We spreken hart én hoofd aan, waardoor de cliënten snel resultaten bereiken. Door die werkwijze verankert het geleerde zich ook op een dieper niveau, waardoor resultaten duurzaam zijn.

Wil jij dit ook voor jezelf of voor je professionals? Neem contact met ons op.

Geef een reactie