Schuldgevoel weg, tonnen lichter en blij

De gezondheid van mijn moeder gaat achteruit. Ik wil graag dat ze gelukkig is. Daarom is ze dicht bij ons gezin komen wonen en eet ze elke avond bij ons. Ze heeft steeds meer hulp nodig, maar erkent dat zelf niet. De thuiszorg komt inmiddels 3 à 4 keer per dag.

Oma denkt dat ze alles nog kan. Belt in de nacht en hup bed uit en er naartoe. Vallen, ongelukjes etc., het hele circus komt voorbij. Rond je 50ste wordt dat toch echt vermoeiend op den duur. Maar dat heb je voor haar over. Net als alles om haar heen regelen.

Alarmdienst ingeschakeld voor de nacht “nee, voor zorg komen we niet” hoor je dan. Daar schiet je dus niets mee op. Naar een verpleeghuis? “Nee dat wil ik niet” roept zij uit, “ik wil niet opgesloten worden”.

Pff, ik inmiddels oververmoeid, een flinke griep erbij, mijn broer 3 nachten bij moeders geslapen. De koek is op. Bij mij en mijn gezin. De huisarts heeft een spoedopname in het verpleeghuis geregeld en ja, dat heb ik ook nog een keer afgezegd he.

En toen? Hoe komt het dat ik nu fluitend naar moeders ga en ook fluitend weer vertrek?

Een toverfee wuifde met haar stokje en weg was mijn schuldgevoel en voelde ik me tonnen lichter. Dat niet helemaal, maar het scheelt niet veel.

Transformologist

Toen dit speelde, volgde ik de opleiding tot ‘transformologist’. Het woord zegt het al: het gaat om transformeren. De opleiding is in het Engels dus vandaar de Engelse term. Transformeren naar de versie van jezelf waarin je geen blokkades en belemmerende overtuigingen meer ervaart. Daar heb je dan dus geen last meer van! Je voelt je veel lichter en blijer. Dat heb ik zelf ervaren, want in de opleiding pas je het geleerde meteen toe! Joepie, zo blij dat ik de dag na deze sessie met een gerust gemoed de opname van mijn moeder in verpleeghuis heb georganiseerd.

Dat is 2 jaar geleden, en het effect is er nog steeds. Dat vind ik uniek en ben ik blij mee. Kan ik zorgeloos wandelen met hond Puck.

Hoe heb ik dit bereikt?

Nu de hamvraag: kan JIJ dat ook bereiken?

Het antwoord is JA, zeker.

Bij mij ging het om het ‘verantwoordelijk voelen voor het geluk van mijn moeder’, maar datgene wat jou dwarszit kan iets heel anders zijn, en ook dan helpt deze methodiek.

Maar alleen:

Als je er werkelijk klaar mee bent dat iets je dwarszit, dat het je leven verknalt, je bakken energie kost.

Als je een vrouw bent, de methodiek is ontworpen voor het vrouwenbrein. Yep, vrouwen en mannen zijn gelijk, maar niet hetzelfde.

HOE gaat dat dan?

De methodiek heet Creatrix, en is een geavanceerde vorm van visualisatie. Je hoeft alleen te gaan zitten en je te laten leiden. Je hoeft geen nare dingen te herbeleven.

Hier zit natuurlijk een hele wereld achter aan jarenlange research, wetenschap en training, dat snap je. Is ontwikkeld door Institute of Women International.

Als voorbereiding inventariseren we de zaken die jou dwarszitten. En die lijst werken we af. Ik garandeer je dat die nare dingen je dan niet meer hinderen om vrij en blij te leven en te werken. Is klaar na 1 tot ongeveer 7 sessies, face to face of online via Zoom.

WAAROM doe ik dit?

Het is mijn droom dat elke vrouw echt haar talent inzet in leven en werk, dat zorgt voor meer welzijn voor iedereen. Ik faciliteer 35+ vrouw, vanaf MBO opgeleid, om onbelemmerd haar werkelijke leven en werk neer te zetten. Weten wat je wilt en hoe je dat bereikt.

WIE betaalt dit?

JIJZELF, want je hebt er alles voor over om je werkelijke leven en werk neer te zetten

Eventueel (mede) gefinancierd door je werkgever of UWV, want het kan deel uitmaken van een re-integratie of coachingstraject. Mijn bedrijf Winkel in Ambitie heeft een overeenkomst met UWV en wij verzorgen re-integratie trajecten vanuit Ziektewet, WW en WIA.

WAT doe je nu?

Plan een verkennend gesprek in met mij via deze link https://www.winkelinambitie.nl/contact/ en kruis aan ‘Coaching en begeleiding’

Tot dan!
Hartelijke groet van Vera Winkel

Met afstand dichterbij

In deze tijd van het Corona-virus en social distancing is het voor mensen met een contactberoep een uitdaging om hun werk uit te oefenen. Zo ook voor coaches. Waar persoonlijk contact uitermate waardevol en praktisch is, omdat je elkaar in de ogen kunt kijken en aan...

Cliënte Sheila beschrijft haar ervaring!

Wie kan je beter vertellen hoe de coaches van Winkel in Ambitie werken dan onze cliënten zelf? In dit blog vertelt cliënte Sheila Verhoeven-de Lange haar ervaringen en wat het volgen van het traject Leef je Ambitie haar heeft opgeleverd. Waardevol inzicht in jezelf...

Het starten van begeleidingstrajecten, juist nu!

Er zijn vrouwen en mannen die nu alleen thuis zijn, of die nu echtgeno(o)t(e)  en kinderen de hele dag om zich heen hebben. In beide situaties is het wennen, en dat is zacht uitgedrukt. Zoveel mogelijk thuisblijven is het motto nu. Pff, en dat terwijl je zoveel baat...

Wat is re-integratie?

Re-integratie (ook wel reïntegratie) betekent letterlijk 'weer laten functioneren'. Voor een re-integratiebureau houdt het in dat we actief op zoek gaan naar werk. Bijvoorbeeld na ziekte. Re-integratie kan binnen het eigen bedrijf of een ander bedrijf, in de eigen...

Geïnteresseerd in samenwerking met Winkel in Ambitie?

 

Vul dan onderstaand formulier in, we nemen z.s.m. contact op.

 

Contact - kort