Wat is re-integratie?

Re-integratie (ook wel reïntegratie) betekent letterlijk ‘weer laten functioneren’. Voor een re-integratiebureau houdt het in dat we actief op zoek gaan naar werk. Bijvoorbeeld na ziekte. Re-integratie kan binnen het eigen bedrijf of een ander bedrijf, in de eigen functie of in een andere functie.

Weer terug aan het werk door re-integratie

Wanneer je een tijd ziek bent geweest dan is re-integratie bij je eigen werkgever soms niet altijd mogelijk. Omdat er een conflict is geweest bijvoorbeeld, of omdat er stress of een burn-out is ontstaan. De re-integratie zal er dan op gericht zijn om een passende baan bij een andere werkgever te vinden.

Soms is re-integratie bij de eigen werkgever wel mogelijk maar dan in een andere functie. Vaak is bij de re-integratie binnen het bedrijf ook de bedrijfsarts betrokken.

Betalen voor een re-integratiebureau

Wanneer je een uitkering ontvangt van het UWV (Ziektewet, WIA, WAO, WAZ, Wajong of WW), dan wordt in sommige gevallen het re-integratietraject betaald door het UWV. Je kunt dan zelf op zoek gaan naar een re-integratiebureau naar keuze of het UWV adviseert je een bureau.

Keuze van een re-integratiebureau

Hoe kies je nou een re-integratiebureau? Dat hangt af van wat jij belangrijk vindt en waar je je thuis voelt. Wat tips:

Bekijk eerst de website van een re-integratiebureau. Staan daar zaken op die je interessant vindt? Die jou aanspreken?
Wat is het programma (het re-integratie traject): bieden ze een standaard programma die je moet doorlopen of bieden ze maatwerk?
Staan er recensies op de website van mensen die al een traject hebben gevolgd? Spreken die jou aan?
Is het re-integratiebureau aangesloten bij een branche organisatie?
Wat is het cijfer van cliënten? Meestal is een re-integratiebureau verplicht om een evaluatie (cijfer) te vragen aan hun cliënten. Deze vind je vaak op de website.
Is het bureau cq de medewerker(s) makkelijk te bereiken? Staat er een telefoonnummer op?
Bieden ze een gratis kennismakingsafspraak aan? Zo’n afspraak is wel belangrijk om te kijken of er een klik is.
Waar moet je naar toe voor je afspraken? Is dat ver? Of komen ze naar jou toe als jij niet kunt reizen?

Succes bij de keuze van jouw re-integratie bureau! Wil je weten hoe wij werken en wat we voor jou kunnen doen? Lees dan vooral meer over ons (maatwerk!) re-integratietraject of plan hier jouw kennismakingsafspraak.

Schuldgevoel weg, tonnen lichter en blij

De gezondheid van mijn moeder gaat achteruit. Ik wil graag dat ze gelukkig is. Daarom is ze dicht bij ons gezin komen wonen en eet ze elke avond bij ons. Ze heeft steeds meer hulp nodig, maar erkent dat zelf niet. De thuiszorg komt inmiddels 3 à 4 keer per dag. Oma...

Met afstand dichterbij

In deze tijd van het Corona-virus en social distancing is het voor mensen met een contactberoep een uitdaging om hun werk uit te oefenen. Zo ook voor coaches. Waar persoonlijk contact uitermate waardevol en praktisch is, omdat je elkaar in de ogen kunt kijken en aan...

Cliënte Sheila beschrijft haar ervaring!

Wie kan je beter vertellen hoe de coaches van Winkel in Ambitie werken dan onze cliënten zelf? In dit blog vertelt cliënte Sheila Verhoeven-de Lange haar ervaringen en wat het volgen van het traject Leef je Ambitie haar heeft opgeleverd. Waardevol inzicht in jezelf...

Het starten van begeleidingstrajecten, juist nu!

Er zijn vrouwen en mannen die nu alleen thuis zijn, of die nu echtgeno(o)t(e)  en kinderen de hele dag om zich heen hebben. In beide situaties is het wennen, en dat is zacht uitgedrukt. Zoveel mogelijk thuisblijven is het motto nu. Pff, en dat terwijl je zoveel baat...

Geïnteresseerd in samenwerking met Winkel in Ambitie?

 

Vul dan onderstaand formulier in, we nemen z.s.m. contact op.

 

Contact - kort