Weer terug aan het werk door re-integratie

Wanneer je een tijd ziek bent geweest dan is re-integratie bij je eigen werkgever soms niet altijd mogelijk. Omdat er een conflict is geweest bijvoorbeeld, of omdat er stress of een burn-out is ontstaan. De re-integratie zal er dan op gericht zijn om een passende baan bij een andere werkgever te vinden.

Soms is re-integratie bij de eigen werkgever wel mogelijk maar dan in een andere functie. Vaak is bij de re-integratie binnen het bedrijf ook de bedrijfsarts betrokken.

Betalen voor een re-integratiebureau

Wanneer je een uitkering ontvangt van het UWV (Ziektewet, WIA, WAO, WAZ, Wajong of WW), dan wordt in sommige gevallen het re-integratietraject betaald door het UWV. Je kunt dan zelf op zoek gaan naar een re-integratiebureau naar keuze of het UWV adviseert je een bureau.

Keuze van een re-integratiebureau

Hoe kies je nou een re-integratiebureau? Dat hangt af van wat jij belangrijk vindt en waar je je thuis voelt. Wat tips:

  • Bekijk eerst de website van een re-integratiebureau. Staan daar zaken op die je interessant vindt? Die jou aanspreken?
  • Wat is het programma (het re-integratie traject): bieden ze een standaard programma die je moet doorlopen of bieden ze maatwerk?
  • Staan er recensies op de website van mensen die al een traject hebben gevolgd? Spreken die jou aan?
  • Is het re-integratiebureau aangesloten bij een branche organisatie?
  • Wat is het cijfer van cliënten? Meestal is een re-integratiebureau verplicht om een evaluatie (cijfer) te vragen aan hun cliënten. Deze vind je vaak op de website.
  • Is het bureau cq de medewerker(s) makkelijk te bereiken? Staat er een telefoonnummer op?
  • Bieden ze een gratis kennismakingsafspraak aan? Zo’n afspraak is wel belangrijk om te kijken of er een klik is.
  • Waar moet je naar toe voor je afspraken? Is dat ver? Of komen ze naar jou toe als jij niet kunt reizen?

Succes bij de keuze van jouw re-integratie bureau! Wil je weten hoe wij werken en wat we voor jou kunnen doen? Lees dan vooral meer over ons (maatwerk!) re-integratietraject of plan hier jouw kennismakingsafspraak. 

Geef een reactie